Vepřová šunka

24. ledna 2015 v 17:24 |  Recepty
Potřebujeme:

1250 g vepřového masa
14 g soli
7 g pragandy
1 lžička moučkového cukru (nebo medu)
1 dcl studené vody.


2/3 masa nakrájet na kostičky 1x1 cm. Zbylou 1/3 pomlít.
Kostky masa osolíme, přidáme pragandu, cukr a trošku vody a rukama pořádně hněteme.
Asi 20 minut. Současně přiléváme vodu.
Dáme na dva ležet do ledničky. Pak do šunkovaru (nebo sáčku na tlačenku) a vaříme
2 hodiny na 80 stupňů. Hlídáme teploměrem. Po vyndání zchladit a nechat v lednici vystydnout.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama