Červen 2013


Rebarborový koláč

9. června 2013 v 21:35 Recepty
Potřebujeme:

450g rebarbory
180g pol. mouky
180g cukr krystal
60g hnědého cukru
60g + 125g másla
3 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička prdopeč
1/2 lžičky soli

na ozdobení:
1 lžíce mandlových lupínků (asi 15g)
moučkový cukr

Trouba na 180. Rebarboru oloupat a nakrájet na 5cm kousky. Hnědý cukr a 60g másla rozpustit v pánvi nebo zapékací míse, sundat z ohně. Po dně nádoby rozprostřít rebarborové kousky. Já jsem dala normálka do dortové formy. Ušlehat krystalový cukr + 125g másla, postupně přišlehat vejce, mouku s prdopečem, solí a nakonec mléko. Stěrkou rozetřít na rebarboru. Péct asi 30min ve vyhřáté troubě, vyzkoušet špejlí. Nechat 20min chladnout ve formě a pak překlopit na servírovací talíř. Ozdobit nasucho opraženými mandl. lupínky a lehce poprášit moučkovým cukrem (není nutné). Já jsem neměla mandle, tak je bez.



(Jako) zrcadlo - 21. týden, P52/2013

9. června 2013 v 21:32
Jako zrcadlo, i když po těch povodních ...



Pizza podle Emanuela

9. června 2013 v 21:30 Recepty
1 kg hladké mouky
kostka droždí
1/2 litru vlažné vody (lepší je bublatá)
2 lžíce olivového oleje
sůl


Nátěrka:

600 g loupaných rajčat
olivový olej
cukr


Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme sůl, olivový olej, mouku a vypracujeme těsto.
Zabalíme do potravinářské folie a necháme 12 hodin odležet v lednici.

Loupaná rajčata rozmixujeme, přidáme olivový olej, cukr a bazalku.

Pizzu rozválíme na vymazaný plech, potřeme nátěrkou z rajčat a poklademe na kolečka nakrájenou mozarellou. Přidáme salám, slaninu, prostě co máme rádi. Upečeme v troubě na 220 stupňů.





Jeden z pěti smyslů - 20. týden, P52/2013

9. června 2013 v 21:19 Projekt 52/2013
Jeden z pěti smyslů, který to asi bude?
Že by chuť ???



Trochu ekologie - 19. týden, P52/2013

9. června 2013 v 21:16 Projekt 52/2013
Téma je trocha ekologie a tohle je fakt ekologický chov :-)