Pomalá svíčková

27. března 2011 v 16:35 |  Recepty
Opět jeden recept z mého oblíbeného B-C.
Potřebujeme:
1,5 kg hovězího masa
500 g zeleniny pod svíčkovou - já použila čerstvou
1 velká cibule
1/2 citronu
2 lžičky cukru
2 lžíce rybízové marmelády nebo brusinek
sůl
2x bobkový list
5x celý pepř
5x nové koření
50O ml smetany
Do pekáče nakrájíme zeleninu.
Maso omyjeme, osolíme a položíme na zeleninu.
Přidáme koření, cukr,citron a marmeládu.
Pekáček přikryjeme alobalem, přiklopíme a dáme do trouby péci.
Pečeme při 100 stupních 6 hodin.
Neotvíráme, nemícháme, neděláme vůbec nic.
Já jsem pekla skoro 7 hodin.
Pak otevřeme, maso vylovíme, nakrájíme a necháme v teple.
Vyndáme koření, zeleninu rozmixujeme a přidáme smetanu a povaříme.
Dochutíme cukrem citronem ev. marmeládou.
Jako přílohu jsem dělala hrnečkové knedlíky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 5. dubna 2011 v 17:37 | Reagovat

Ta svinda vypadá svůdně. Asi bude v neděli. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama